Jamie Oliver's bonen op toast

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de chili-rozemarijnolie: verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  • 2 Verhit de olie in een pan, voeg de peper en rozemarijn toe en verwarm 20 min. op heel laag vuur, zodat de olie smaak krijgt. Neem de pan van het vuur.
  • 3 Voor de bonen: snijd de knoflook in dunne plakjes en zet ze met een scheut chili-rozemarijnolie in een ondiepe, ovenbestendige pan op laag vuur. Pel en snipper de ui en voeg met de paprikapoeder toe aan de knoflook.
  • 4 Verwarm het knoflookmengsel al roerend 10-15 min. tot het zacht en kleverig is. Schenk er de balsamicoazijn bij en laat het geheel inkoken tot de smaken in de groente zijn getrokken.
  • 5 Giet het grootste deel van het vocht van de bonen af en doe ze bij de ui in de pan. Giet de tomaten boven de pan in je hand, knijp ze een beetje fijn en doe ze er met de worcestershiresauce en tabasco bij.
  • 6 Laat de bonen ca. 5 min. koken en breng ze perfect op smaak met peper en eventueel zout. Maak een verkreukeld stuk bakpapier vochtig onder de kraan en dek er de bonen mee af. Zet de pan ca. 1 uur in de oven tot het mengsel lekker dik is en onweerstaanbaar ruikt.
  • 7 Rooster het brood vlak voordat je aan tafel gaat en verdeel er de bonen over. Rasp er een beetje kaas over, maak het gerecht af met een paar drupjes chili-rozemarijnolie.

Jamie Oliver's bonen op toast is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisjokkenpuree met munt
10 min Snack
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Jamie Olivers goudgele kipspiesjes met gele-paprikasaus & zwarte quinoa
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met makreel en gepocheerd ei
Bekijk recept