Hertenbiefstuk met portsaus en knolselderijgratin

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd in flinterdunne plakjes. Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel en knolselderij om en om dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • 2 Pers de knoflook uit en meng met de slagroom, peper en eventueel zout. Schenk over de groenten. Rasp de kaas en strooi over de groenten. Dek af met aluminiumfolie. Bak de gratin in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Verwijder de folie halverwege.
  • 3 Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjespan en laat in 8 min. op hoog vuur inkoken tot er 1/3 over is. Voeg de tijm, port en kersen toe en laat opnieuw in 8 min. inkoken tot er 1/3 over is.
  • 4 Verhit ondertussen de boter in een ruime koekenpan en bak de biefstukken 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan, leg op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat nog 5 min. rusten.
  • 5 Schenk het vet uit de koekenpan, maar laat de aanbaksels zitten. Verwijder de takjes tijm uit de portsaus en voeg de saus toe aan de aanbaksels in de pan. Roer de aanbaksels los en verwarm de saus op middelhoog vuur. Serveer de biefstukken met de portsaus en knolselderijgratin.

Hertenbiefstuk met portsaus en knolselderijgratin is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijgratin
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Reebout met mosterd en stoofperen
0 min
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept