Broccoli-zalmschotel

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen en knolselderij samen in water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit 25 g boter in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de broccoli en dragon toe aan de knoflook en bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Verdeel de broccoli en zalm over de bodem van de ovenschaal.
  • 3 Verhit 25 g boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt 5 min. Voeg 250 ml van de melk toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur.
  • 4 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in parten. Snijd ⅔ van de dille fijn, houd de rest apart als garnering. Roer het citroenrasp, de fijngesneden dille, peper en eventueel zout door de saus. Schenk over de broccoli in de ovenschaal.
  • 5 Giet de aardappel en knolselderij af. Voeg de rest van de boter, mierikswortel, de rest van de melk, peper en eventueel zout toe en stamp met de pureestamper tot puree. Verdeel de puree over het mengsel in de ovenschaal en bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven. Garneer met de rest van de dille en serveer met de citroenpartjes.

Broccoli-zalmschotel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Prei met zalm en aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmschotel Met Kappertjessaus-pasta Naar Smaak
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-zalmschotel
20-30 min -
Bekijk recept
Zalmschotel met tomatensaus
0 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept