Biefstuk tagliata

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
  • 2 Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie.
  • 3 Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
  • 4 Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.

Biefstuk tagliata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tagliata van rundvlees met rucolaslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata op Florentijnse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept