Prei-visragout met salade
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
4 pasteibakjes
2 el olie
300 g gesneden prei
500 ml volle melk
50 g besciamella sausmix
300 g zalmfilet
250 g cherrytomaten
½ komkommer
100 g botersla
3 el sladressing naturel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet tijdens het voorverwarmen de pasteibakjes ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op hoog vuur. Schenk de melk erbij en voeg al roerend de sausmix toe. Breng al roerend aan de kook en laat de ragout 5 min. op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm, halveer de tomaten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
Voeg na 4 min. kooktijd de zalmblokjes toe aan de ragout. Laat de ragout nog 1 min. zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Meng de sla, tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de ragout over de pasteibakjes en serveer met de salade.
Prei-visragout met salade is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van zeevruchten en zeeaster »
Franse salade niçoise »
Frisse salade met makreel »
Salade met cranberrypaté-toast »
Vegetarische taart met prei »
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren »
Ovenfarfalle met zalm en prei »
Waterzooi van zalm en prei »