Hollandse rösti met sperziebonensalade

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met een fijne rasp. Rasp ook de winterpeen en komijnekaas in de keukenmachine. Meng de aardappel, peen en kaas. Verhit de olie in een koekenpan en schep het aardappelmengsel erin. Druk aan en bak 12 min. op middelhoog vuur. Draai het vuur hoger en bak nog 5 min. Keer de aardappelkoek met behulp van 2 borden. Laat weer in de pan glijden en bak nog 10 min. op middelhoog vuur totdat de koek goudbruin is. Zet het vuur iets lager als de rösti te donker wordt.
  • 2 Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.
  • 3 Verwijder ondertussen het vel van de worst en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de cervelaatblokjes in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Besprenkel de sperziebonen met de citroenolie en bestrooi met de cervelaatcroutons. Laat de rösti op een schaal glijden en snijd vóór het serveren in punten.

Hollandse rösti met sperziebonensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Baguette met sperziebonensalade en gyroslapje
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip Teriyaki met wilde rijst en oosterse salade.
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonensalade met tomaatjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijnpizza
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept