Boerenkool met worst uit de koekenpan

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in plakjes van ½ cm. Kook 8 min. in water met zout. Giet af en laat iets afkoelen.
  • 2 Verwijder ondertussen het vel van de worsten en de ui in ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het worstvlees toe en bak 5 min. Bak de aardappelschijfjes 1 min. mee. Schep regelmatig om.
  • 3 Klop ondertussen de eieren in een ruime kom. Doe de boerenkool in een zeef, duw het vocht eruit met de bolle kant van een lepel en roer de boerenkool door het ei. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  • 4 Schenk het ei-boerenkoolmengsel over de aardappelen en verdeel gelijkmatig over de pan. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. bakken, totdat het ei gestold is.

Boerenkool met worst uit de koekenpan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenomelet met gebakken krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept