Roggeworstenbroodjes

12
30 min
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout en de suiker. Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg soepel aanvoelt. Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.
  • 2 Haal ondertussen het vel van de worsten en doe het vlees in een kom. Snijd de peterselie heel fijn en meng met het paneermeel, de piment en 1 ei door het vlees. Verdeel het vlees in 12 porties en vorm met vochtige handen worstjes van 10 cm lang. Leg tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • 3 Kneed het deeg opnieuw door en verdeel in 12 balletjes. Rol elk balletje met de deegroller uit tot een lapje van 10 x 15 cm. Rol elk worstje in een lapje deeg. Leg de broodjes met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het andere ei los in een kommetje. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met wat ei. Dek af met vershoudfolie en laat nog 30 min. rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de worstenbroodjes met de rest van het losgeklopte ei. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. rusten. Eet warm of koud.

Roggeworstenbroodjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker