Twee soorten chocolade ijs

Nagerecht
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de chocolade fijn. Meng het water en het kristalsuiker in een steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Voeg de chocolade toe en roer glad met een garde. Zeef de cacao en roer nogmaals het chocolade sorbet mengsel glad en laat het vervolgens afkoelen. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten lang draaien. Je merkt vanzelf of het ijs hard genoeg bevroren is of dat het nog eventjes nodig heeft. Haal het ijs uit de machine in een afgesloten bak en zet in de vriezer. Ingredienten chocolade roomijs ½ liter slagroom 2 dl volle melk ½ vanillestokje 140 gram kristalsuiker 30 gram cacaopoeder 70 gram pure chocolade 4 eidooiers eventueel scheutje rum Materialen Ijsmachine
Voorbereiding
Hak de chocolade fijn. Snijd het halve vanillestokje door de helft en schraap het merg eruit. Meng de slagroom en melk in een pannetje en voeg de vanillestok en het merg toe. Verwarm dit op middelhoog vuur. Let op dat het niet overkookt, dit kan vrij snel gebeuren. Scheidt de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker tot het wit wordt. Verwijder het vanillestokje uit het room mengsel. Meng de pure chocolade door het warme room mengsel en schenk het mengsel bij de geklopte eigelen. Blijf mixen zodat de eieren niet kunnen gaan stollen. Schenk het mengsel opnieuw in de pan en laat het op laag vuur nog even garen. Blijf constant roeren, dit gaat het beste met een pannenlikker zodat je niets mist op de bodem van de pan. Je merkt dat de eigelen gaar zijn als je een op een lepel met je vinger een blijvende streep kunt trekken. Voeg eventueel een klein scheutje rum toe. Pas hiermee op want alcohol bevriest niet. Zeef de cacao en roer deze als laatste door het gare mengsel en laat het geheel afkoelen. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat 40 minuten draaien. Je merkt vanzelf of het ijs hard genoeg bevroren is of dat het nog eventjes nodig heeft. Haal het ijs uit de machine in een afgesloten bak en zet in de vriezer. Wist je dat de meeste ijssoorten worden gemaakt op basis van slagroom? Maak je het echter op basis van water dan heet het een sorbet.

Twee soorten chocolade ijs is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw omwikkeld met rookvlees
30 min-
Bekijk recept