Steak frites en snelle bearnaise

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken in staafjes van 1 cm breed. Doe de aardappelen in een pan heet water. Zet op de kleinste pit en laat 30 min. garen. Zorg ervoor dat het water niet aan de kook komt. Giet af, spreid uit over een schone theedoek en laat in 45 min. helemaal afkoelen.
  • 2 Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 140 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de frites in delen in 8 min. Ze zijn klaar als ze net beginnen te kleuren. Schep uit het vet op keukenpapier. Laat in 45 min. helemaal afkoelen. Verwarm het frituurvet in de frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Haal ondertussen de blaadjes sla los van de krop. Was en droog ze en doe in een schaal. Klop een vinaigrette van 1 el azijn, de olie, 2 tl mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de sla.
  • 3 Verhit de boter in een grote koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout. Leg als de boter begint te verkleuren het vlees in de pan. Bak de entrecotes in 5 min. medium op hoog vuur. Keer halverwege. Draai het vuur laag; neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Voeg de rest van de azijn toe aan het achtergebleven bakvet en laat een paar sec. verdampen. Voeg de crème frâiche, dragon en de rest van de mosterd toe. Verwarm 2 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Bak de frites in de frituurpan in delen in ca. 5 min. goudbruin en knapperig. Schep op een bord met keukenpapier. Bestrooi met zout en schep om. Verdeel de frites en het vlees over 4 borden. Serveer de salade en bearnaise apart erbij.

Steak frites en snelle bearnaise is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke hamburger met bearnaise
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met bearnaise en pommes duchesse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise
20-30 min -
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept