Zalmtartaar met mieriksmayo

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm. Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering. Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn. Snijd de kappertjes grof. Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 2 Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.
  • 3 Zet de kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo de andere zalmtartaartjes. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille. Serveer de rest van de mieriksmayonaise er in een kommetje bij.

Zalmtartaar met mieriksmayo is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van twee soorten zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept