Mosselen met witte wijn

4
20 min
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open zijn. Laat ze in koud water liggen.
  • 2 Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  • 3 Snijd ondertussen het brood in plakken. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen serveer met het stokbrood.

Mosselen met witte wijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept