Peultjes-radijssalade met ei

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen het brood in sneetjes en de sneetjes in vieren. Bak het brood in het achtergebleven bakvet in 5 min. goudbruin en knapperig (croutons).
  • 2 Halveer de cornichons in de lengte en snipper de sjalot zeer fijn. Klop de azijn, mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  • 3 Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water. Laat het water koken. Bekleed 4 kopjes of kommetjes met vershoudfolie en breek boven elk kopje een ei. Draai de folie dicht zodat elk ei in een soort zakje zit. Laat in het hete water van de peultjes zakken en pocheer 3 min. voor een zacht ei of 5 min. voor een harder ei. Neem uit het water en verwijder de folie.
  • 4 Snijd de radijs in plakjes en meng met de cornichons, peultjes en dressing door de sla. Verdeel het spek, de croutons en de eieren erover.

Peultjes-radijssalade met ei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept