Bonensalade

4
20 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn in een kom en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.
  • 2 Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water. Kook de tuinbonen 4 min. en spoel af met koud water (blancheren). Houd apart.
  • 3 Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar. Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 4 Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.

Bonensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesspies met pesto-bonensalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept