Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de sla, olijven en bieslook in de keukenmachine en maal grof. Meng in een kommetje met de boter en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
  • 2 Rol het bladerdeeg uit en halveer in de breedte. Leg 1 helft op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de zalm in het midden op het deeg en bestrijk de zalm royaal met de kruiden-olijvenboter.
  • 3 Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de zalm met wat ei. Bedek de zalm met de andere helft van het bladerdeeg. Zorg dat de randen van het deeg aansluiten en druk ze goed aan. Kerf met een mes kleine gaatjes in de bovenkant van het deeg.
  • 4 Bestrijk het deeg met de rest van het ei. Bak de zalm in ca. 25 min. goudbruin en gaar in de oven.

Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met tomaten-olijvenboter
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde Kalkoenmedaillons Met Olijvenboter
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Olijvenboter
0-10 min -
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept