Eipotjes met spek en spinazie

3 sterren op basis van 4 stem(men)

person 4 timer 20 min restaurant Voorgerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de spinazie in delen toe aan het achtergebleven bakvet en laat al omscheppend slinken. Pers de knoflook erboven en roer erdoor.
  2. Doe de spinazie in een zeef en duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Leg op een snijplank en snijd fijn. Doe terug in de zeef en duw weer met de lepel vocht eruit.
  3. Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes. Breek boven elk schaaltje een ei en verdeel de spekreepjes erover.
  4. Zet de schaaltjes in de braadslee en schenk er zo veel lauw water bij, dat de schaaltjes half onder staan. Zet de braadslee ca. 15 min. in het midden van de oven tot de eiwitten net gestold zijn. Dek na 8 min. af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en bestrooi met de paprikapoeder.
Eipotjes met spek en spinazie is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker