Filodeeg buideltjes met geitenkaas

60 min + 12 oventijd -
Voorgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een iets vochtige theedoek. Bak het spek in een pan zodat het meeste vet en vocht er uit is. Voeg de laatste minuut de bosuitjes toe. Snijd het stapeltje filodeeg vellen een keer horizontaal en een keer verticaal doormidden zodat er in totaal 20 kleine velletjes ontstaan. Verwarm de oven op 200 graden. Besmeer een velletjes met gesmolten boter en leg een ander velletje er gedraaid op zodat er een stervorm ontstaat. Leg een stukje geitenkaas en een beetje spek met bosui in het midden en vouw de velletjes omhoog en draai ze aan de bovenzijde zachtjes dicht. Knoop er een stukje rolladetouw om heen en besmeer ook de buitenzijde van het buideltje in met een beetje boter. Herhaal dit zodat je 10 buideltjes hebt. Zet de buideltjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 min licht bruin en knapperig. Zowel koud als warm lekker. Ook leuk om 3 stuks op een bordje te serveren als voorgerecht.

Filodeeg buideltjes met geitenkaas is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wontondriehoekjes
35 min Snack
Bekijk recept