Italiaanse plaattaart

2/4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Als je losse velletjes gebruikt druk je de naden iets op elkaar zodat er een groot stuk ontstaat. Vouw de randjes 1 cm naar binnen prik gaatjes in de bodem met een vork. Meng de creme fraiche met de pesto en besmeer de bodem van de plaattaart hiermee. Snij de tomaten en courgette in plakken van gelijke dikte en verdeel over het pesto-mengsel. Snijd de ui in dunne ringen en leg ook op de plaattaart. Leg de takjes tijm er op en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de plaattaart ca 25 tot 30 min in de oven. Laat hem iets afkoelen en verdeel de blaadjes basilicum er over. Als hoofdgerecht kun je op 2 personen tellen als lunch kun je de plaattaart verdelen in 4 stukken.

Italiaanse plaattaart is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met courgette en tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Plaattaart met spinazie en ei
Bekijk recept
Plaattaart met geitenkaas, bieten en spek
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept