Trio van bruschette

24
30 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in de gewenste hoeveelheid schuine sneetjes. Bestrijk ze aan één kant met de helft van de olie. Leg ze met de bestreken kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12 min. in de oven. Neem uit de oven en leg op een schaal.
  • 2 Schaaf ondertussen met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Haal het vel van de worstjes en omwikkel de worstjes met de courgettelinten. Leg ze in de kleinste ovenschaal en bak de worstjes in ca. 20 min. gaar in de oven. Maak ondertussen de venkelknol schoon, laat de stronk eraan en snijd de stengels eraf. Snijd de venkelknol in kwarten en vervolgens in dunne plakken. Leg in de grote ovenschaal en besprenkel met de rest van de olie, het karwijzaad en de knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de schaal naast de worsten in de oven en rooster ca. 15 min. tot de venkel zacht is. Schep halverwege om.
  • 3 Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en snijd de peterselie fijn. Meng het rasp met de garnalen, zure room, peterselie en rode peper. Snijd de worstjes in plakjes en beleg 1/3 van de bruschette ermee. Beleg 1/3 van de bruschette met de venkel en verbrokkel er de kaas over. Beleg de rest met de garnalensalade.

Trio van bruschette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept
Pistachepesto en paprikaspread
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept
Bruschetta Parmaham, vijgenjam en rucola
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Omelet met trio van champignons, rode ui en belegen gouda
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade met tonijn, druiven en dragon-mosterddressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept