Zomerse chili con carne met Opperdoezers

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • 2 Prik de aardappelen met een vork een paar keer in en omwikkel ze met aluminiumfolie. Pof in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Als je er met een vork makkelijk in kunt prikken, zijn ze gaar.
  • 3 Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een pan met dikke bodem. Bak de ui, knoflook en picadillo 5 min. op laag vuur tot de ui glazig is. Snijd de ham in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Voeg de ham en paprika toe aan het uienmengsel en bak 5 min. mee.
  • 4 Laat ondertussen alle bonen uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de trostomaten in blokjes. Voeg de bonen en tomaten toe aan het mengsel in de pan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Doe ondertussen de maiskolven in een ruime pan met water en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in 15 min. gaar worden. Laat uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en meng met de crème fraîche. Voeg peper en eventueel zout toe.
  • 6 Verhit de grillpan en gril de maiskolven rondom 5 min. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en schep er een lepel crème fraîche in. Serveer met de mais en chili.

Zomerse chili con carne met Opperdoezers is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Opperdoezers met peterselieboter
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bacalhau
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Poolse Zuurkool
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastataart
30 min-
Bekijk recept