Bill Granger's aubergine parmigiana

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de tomatenblokjes voor de saus in een pan en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de knoflook fijn. Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door. Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.
  • 2 Zet de ovengrill aan. Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm. Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat. Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper. Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen. Verhit de oven tot 200 °C.
  • 3 Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee. Leg er van de plakjes aubergine in, verdeel daarop de helft van de gruyère en een beetje Parmezaan. Maak nog zo’n laag. Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta, basilicum en royaal Parmezaan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven. Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.

Bill Granger's aubergine parmigiana is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cotoletta alla parmigiana (gepaneerd kalfsvlees met kaassaus)
45 min-
Bekijk recept
Chicken parmigiana
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parmigiana di melanzane
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bill Granger's saus van rauwe tomaten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalmpakketje met tomaat en dille
20 min
Bekijk recept
Chique sandwich
0 min
Bekijk recept