Jonas Cramby's nacho de nachos (maistortillas met entrecote)

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de limoen doe het sap in een kom en voeg het ananassap, sojasaus, 1 tl fijngesneden knoflook en 1 tl komijn toe en meng. Laat hier het vlees minstens 1 uur in marineren. Braad het vlees even boven de barbecue of in een grillpan. Voeg zout en peper toe.
  • 2 Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en kook de peper 15 minuten in 100-200 ml water. Snijd de rest van de knoflook en de ui fijn en fruit ze samen met de bacon in een scheutje olie. Breng op smaak met de rest van de komijn en de oregano en voeg de uitgelekte zwarte bonen toe.
  • 3 Pureer de peper met wat water, doe dit bij het bonenmengsel en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.Voeg eventueel nog wat extra water toe. Breng op smaak met zout en peper. Prak een derde van de bonen met een vork fijn en roer door. Nu kun je twee dingen doen:
  • 4 1: Leg de tortilla’s op een bakplaat en smeer het bonenmengsel erop. Snijd het gegrilde vlees in reepjes en leg die op de tortilla’s. Strooi de geraspte kaas erover, feta voor de matige variant of cheddar voor de royale optie. Zet de bakplaat in een hete oven (maximale stand), gedurende 6 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s er lekker knapperig uitzien. Haal ze uit de oven en snijd ze in 4 stukken.
  • 5 2: Deel de maistortilla’s in vieren, frituur ze, leg op elke tortilla een beetje bonenmengsel, vlees en geraspte kaas, en zet ze in de oven.

Jonas Cramby's nacho de nachos (maistortillas met entrecote) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Entrecote met chorizosalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte entrecote met romesco
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Voorjaarssalade met entrecote
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green herby salsa (groene kruidensalsa)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept