Nougat met noten en cranberry's

60
45 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 100 °C. Verdeel de noten over een met bakpapier beklede bakplaat en zet tijdens het bereiden van de nougat in de oven. Door de noten te verwarmen, kun je ze straks beter door de nougat mengen.
  • 2 Doe de suiker, honing, het zout en het water in een pan en breng rustig aan de kook. Laat op laag tot middelhoog vuur koken tot de siroop een temperatuur van 160 °C heeft bereikt. Dit meet je met de suikerthermometer.
  • 3 Splits het ei en doe het eiwit in de vetvrije kom van de staande mixer. De eidooier wordt niet gebruikt. Begin met het kloppen van het eiwit op het moment dat de suikersiroop een temperatuur heeft van 150 °C. De eidooier wordt niet gebruikt.
  • 4 Schenk de hete siroop in een dun straaltje bij het eiwit. Laat de mixer voortdurend kloppen. Laat nog 5 min. kloppen. Het mengsel zal dik worden en in volume toenemen.
  • 5 Haal de noten uit de oven en schep met de cranberry’s met een houten lepel door het mengsel. Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en dek af met een stuk bakpapier.
  • 6 Laat de nougat minimaal 24 uur drogen. Als de luchtvochtigheid hoog is, duurt het langer. Snijd de nougat in blokjes en bewaar in een afsluitbare trommel tussen laagjes bakpapier.

Nougat met noten en cranberry's is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Nougatparfait
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocolade-nougatparfait
15 min Nagerecht
Bekijk recept
chocolade nougat ijs
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-nougat ijstaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept