Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem

12
25 min
Gebak
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Ontpit de dadels en doe ze met de cashewnoten en het zout in de kom van de keukenmachine. Maal fijn. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • 2 Klop de roomkaas in een kom los met een mixer. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg het merg toe aan de roomkaas. Doe de kaneel en de basterdsuiker bij de kaas en klop tot een egaal mengsel.
  • 3 Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de slagroom met een spatel voorzichtig door de roomkaas. Schep het mengsel in de springvorm en strijk glad met een spatel of paletmes. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Snijd de taart rondom voorzichtig los van de springvorm en verwijder de ring van de springvorm. Knip 4 stroken bakpapier van 3 cm breed. Leg ze 3 cm uit elkaar op de taart. Bestuif de taart met behulp van een zeef met een dun laagje cacao en verwijder voorzichtig de stroken bakpapier. Zo ontstaat een mooi streeppatroon.

Vanille-kaneelcheesecake met dadel-notenbodem is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeienkwarktaart met notenbodem
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinecheesecake met dadel-notenbodem
30 min Gebak
Bekijk recept
Edsilia’s sweet soul cake
2 uur-
Bekijk recept
Cheesecake met notenbodem en blauwe bessen
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Ananasjam met limoen en vanille
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept