Aardbeientaartjes met mascarpone

4
30 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt. Doe de boter en kristalsuiker in een kom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtig mengsel. Voeg daarna al kloppend 1 voor 1 de eidooiers toe. Voeg pas een volgende eidooier toe als de vorige helemaal is opgenomen.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart. Voeg het citroenrasp toe aan het botermengsel en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Vet de springvormpjes in. Verdeel het beslag over de springvormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak de bodems in ca. 12 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  • 3 Doe de mascarpone in een kom en meng de jam en 3 el citroensap erdoor. Verdeel de mascarpone over de taartjes. Gebruik daar eventueel een spuitzak voor. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd in stukjes en zet de aardbeien met de punten naar boven op de taartjes. Bestrooi met de poedersuiker en serveer direct.

Aardbeientaartjes met mascarpone is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeientaartjes
185 min
Bekijk recept
Aardbeientaartjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Op-en-top Hollandse aardbeientaartjes
40 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaartjes met krokante bodem en vanillepudding
60 min Nagerecht
Bekijk recept