1 Zeef de bloem boven een kom en zet apart. Doe de boter, het zout en het water in een pan en laat op laag vuur de boter smelten. Zet, als de boter gesmolten is, het vuur middelhoog. Voeg als het water kookt de bloem toe. Neem van het vuur en roer stevig. Zet op laag vuur en roer tot een glanzende deegbal die makkelijk loskomt. Doe het deeg in een mengkom en laat afkoelen tot lauwwarm.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Klop de eieren los met een vork. Voeg beetje bij beetje wat ei toe en klop het er met een mixer door. Het deeg moet glanzen en stevig genoeg zijn om een vorm te behouden. Doe het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 12 strepen van 12 cm lang. Zorg dat er voldoende afstand tussen het deeg zit.
3 Bak de eclairs ca. 15 min. in het midden van de oven. Open de deur van de oven niet. Zet de oven op 180 °C. Doe de oven even open om stoom te laten ontsnappen. Bak ze nog ca. 15 min. goudbruin. Haal de eclairs uit de oven en maak een gaatje door een puntig mes in het uiteinde van elke soes te draaien om stoom te laten ontsnappen. Bak de eclairs nog ca. 5 min. in de oven. Laat ze daarna helemaal afkoelen op een rooster.
4 Klop de slagroom stijf met de suiker. Prak 1 banaan fijn en snijd de andere in blokjes. Meng alle banaan door de slagroom. Halveer de eclairs in de lengte en vul ze met de bananenroom. Gebruik eventueel een spuitzak. Smelt de chocolade au bain-marie. Zigzag de gesmolten chocolade over de eclairs. Serveer direct.
Eclairs met banaan en chocolade is een recept van Albert Heijn