Gegrilde polenta met lamskoteletten

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de blaadjes van de rozemarijn en salie uit de Italiaanse kruidenmix fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de Parmezaanse kaas.
  • 2 Breng het water aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en meng de rozemarijn, salie, tijm, boter en Parmezaanse kaas erdoor. Giet de polenta in een met vershoudfolie beklede ovenschaal en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.
  • 3 Snijd ondertussen de knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes oregano uit de kruidenmix. Doe de tomatenmix, knoflook en oregano in een ovenschaal. Meng met 4 el olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Rooster de tomaten ca. 20 min. in de oven. Prak de tomaten met een vork tot een grove saus.
  • 4 Haal voorzichtig de polenta uit de ovenschaal en verdeel in 4 rechthoeken. Snijd de rechthoeken schuin door. Besmeer aan beide kanten met 1 el olie. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta 5 min. Keer halverwege. Houd warm op een bord afgedekt met een deksel.
  • 5 Smeer ondertussen de lamskoteletten in met de rest van de olie en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Gril in dezelfde pan de koteletten 5 min. Keer halverwege. Serveer met de polenta en de tomatensaus.

Gegrilde polenta met lamskoteletten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletten met salsa van peer, kiwi, nectarine en mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept