Aardappelsalade met doperwten

4
20 min
Bijgerecht
2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 15 min. beetgaar. Voeg de laatste 9 min. de doperwten toe.
  • 2 Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Pers 1 helft uit. Snijd de knoflook en kappertjes fijn en voeg met het rasp, sap, de mosterd en de helft van de munt toe aan de yoghurt.
  • 3 Giet de aardappelen en doperwten af, doe ze terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan nog 5 min. stomen. Laat 10 min. afkoelen. Snijd ondertussen de bietjes in parten en schep voorzichtig om met de aardappelen, doperwten, yoghurtdressing en de helft van de sla. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de rest van de sla over een platte schaal. Schep de aardappelsalade erop. Verdeel de rest van de munt erover.

Aardappelsalade met doperwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept