Asperges met beenham en krieltjes
2
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 kg witte asperges
1 sjalot
500 g krieltjes
1 pakje saus voor asperges (37 g)
25 g boter
15 g peterselie
75 g waterkers
150 g gebraden beenham
Bereiding
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges in 12 min. beetgaar. Snipper ondertussen de sjalot. Kook ondertussen de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Giet de asperges af en vang 200 ml kookvocht op.
Bereid de aspergesaus met het kookvocht en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg toe aan de saus en breng de saus op smaak met peper.
Verdeel de asperges, waterkers en sjalot over de borden. Leg er de ham bij. Schenk de peterseliesaus erover. Serveer met de krieltjes.
Asperges met beenham en krieltjes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Ovenkrieltjes »
Kip met chorizo en sinaasappel »
Schorseneren met ham en ei »
Steak met komkommersaus »
Velouté van groene asperges »
Gegrilde asperges met pecorino »
Farfalle met groene asperges en chips van ham »
Quiche met groene asperges »