Courgettetaart met geitenkaas en beenham

4
25 min
-
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het ei tot een egaal mengsel. Roer de tuinerwten erdoor.
  • 2 Snijd van de vellen filodeeg langs de lange kant een strook van 10 cm breed af. Dit wordt niet gebruikt. Smelt de boter in een steelpan en vet de vorm in. Leg een vel filodeeg in de quichevorm en bestrijk met boter. Herhaal met de rest van het deeg. Verdeel het tuinerwtenmengsel erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  • 3 Rasp ondertussen de gele schil van een 1/2 citroen. Snijd de dille fijn. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Meng de linten met de olie en het citroenrasp.
  • 4 Neem de taart uit de oven en verdeel de courgettelinten en ham er losjes over. Bak nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi met de dille.

Courgettetaart met geitenkaas en beenham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Andijvieomelet met beenham en kaas
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept

Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mozzarella-courgettetaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnelle courgettetaart
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettetaart met spinazie
Bekijk recept