Verse pasta met pestotomaten en ricotta

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes van een ½ cm. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord. Giet de pasta af en vang 100 ml kookvocht op.
  • 2 Verhit de olie in de koekenpan. Bak de paprika 1 min. Voeg de tomaten toe en bak ze op hoog vuur 5 min. Druk de tomaten met een spatel stuk. Schep de pasta met het achtergehouden kookvocht en de pesto erdoor. Breng op smaak met peper.
  • 3 Schep de pasta op de borden. Verdeel de ricotta erboven en bestrooi met de pijnboompitten.

Verse pasta met pestotomaten en ricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept