Lamskoteletjes met pittige salsa
2
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
8 kruimige aardappelen (schoongeboend)
750 g lamsrack (Feestfavoriet)
3 el olijfolie
2 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl chilipoeder
1 limoen (schoongeboend)
125 ml zure room
15 g koriander
3 trostomaten
1 zoete ui
1 groene paprika
½ el jalapeños
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze ca. 45 min. in de oven.
Snijd ondertussen de lamsracks in koteletten en meng ze met de olie, koriander en chilipoeder. Laat afgedekt 30 min. marineren buiten de koelkast.
Rasp ondertussen de limoen en meng het rasp met de zure room en de koriander. Pers de limoen uit.
Snijd voor de pico de gallo de tomaten, ui en paprika in blokjes, snijd de jalapeños fijn en meng met de rest van de koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter.
Gril de lamskoteletten 4 min. Keer halverwege. Als ze niet allemaal passen, kun je ze in 2 delen bakken. Houd de koteletten warm op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Serveer de koteletten met de pico de gallo. Serveer de gepofte aardappelen met de zure room erbij.
Lamskoteletjes met pittige salsa is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa »
Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola »
Tortillasandwich met kip en avocado »
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa »
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn »
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen »
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes »
Lamskoteletjes met salsa verde »