Rollade met pistachekorst

6
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in de lengte in tot tweederde. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  • 2 Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en selderij fijn en meng in een kom met de helft van de ricotta en peper en zout. Verdeel het mengsel over de rollade. Rol stevig op en bind de bijgeleverde touwtjes eromheen.
  • 3 Hak de pistachenoten grof en meng met paneermeel, de rest van de ricotta en peper en zout. Bestrijk de rollade er voor tweederde mee. Leg deze met de bestreken kant naar boven in de ingevette ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
  • 4 Bak ca. 55 min. in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 65 °C heeft. Laat de rollade op een schaal afgedekt 10 min. rusten voor je hem aansnijdt.

Rollade met pistachekorst is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderfilet met pistachekorst
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept