Pasta met mosselen en lamsoren

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gooi de mosselen weg die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die hierna open zijn gaan staan. Laat ze in koud water staan.
  • 2 Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 1 min. Voeg de wijn en de kookroom toe en breng aan de kook.
  • 3 Laat ondertussen de mosselen uitlekken en doe ze in de wok. Roerbak ze in 4 min. mee. Schep de mosselen regelmatig om, zodat de de onderste mosselen boven komen. Voeg na 4 min. de helft van de lamsoren toe en roerbak 2 min. mee. Voeg dan tweede helft toe en roerbak nog 2 min.
  • 4 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op de borden. Neem de wok van het vuur. Gooi de mosselen die niet open staan weg. Schep de saus met de mosselen over de pasta en bestrooi met verse peper. Serveer direct.

Pasta met mosselen en lamsoren is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visbouillonfondue met venkel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbak van lamsoren, haricots verts en appel
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kreeft in de oven met lamsoren
55 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept