Rachel Khoo's met groenten gevulde bladerdeegbakjes

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot een lap van 5 mm dik. Snijd het deeg in rechthoeken van ongeveer 13 x 10 cm. Leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Breng met een mes 1 cm van de rand een lijn aan. klop een ei los met de melk en bestrijk het deeg ermee. Bak de bouchées ca. 15 min. in de oven tot ze goudbruin en goed gerezen zijn.
  • 3 Verdeel de bloemkool en broccoli in gelijke roosjes en stoom ze beetgaar. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
  • 4 Neem het bladerdeeg uit de oven, snijd voorzichtig langs de inkeping en verwijder een paar lagen van het binnenste om ruimte te maken voor de vulling.
  • 5 Smelt voor de saus de boter in een grote pan op matig vuur. Voeg de bloem toe en klop krachtig tot er een gladde saus ontstaat. Blijf kloppen tot de roux goudbruin kleurt. Neem de pan van het vuur en voeg al kloppend geleidelijk de hete bouillon en citroenrasp toe. Zet de pan weer op het vuur en laat de saus 10 minuten sudderen; roer geregeld tegen aanbranden. Wordt hij te dik, roer er dan nog wat bouillon of water door. Voeg de wijn toe en laat de saus nog 10 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en klop de room, het 1 tl van het citroensap en de suiker erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 6 Doe de groenten in de bouchées en schep er flink wat saus over. Serveer direct.

Rachel Khoo's met groenten gevulde bladerdeegbakjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche met Hollandse geitenkaas
30 min-
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse meloengebakjes met yoghurtmousse
2 uur-
Bekijk recept
Aardappelsoufflé met gruyère
10 min Snack
Bekijk recept

Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse groenteschotel
Bekijk recept
Asperges in flensjes & parmaham
Bekijk recept
Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept