Italiaans schuim (zabaglione)

4
20 min -
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft. Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water. Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim. Ga net zo lang door totdat ook onderin het vloeibare gedeelte helemaal is verdwenen is. Blijf goed kloppen en breng het eimengsel niet aan de kook. Schenk of schep het warme schuim in 4 glazen en verkruimel wat koekjes er over en serveer wat hele koekjes om te dippen.

Italiaans schuim (zabaglione) is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade met zabaglionesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Bill Granger's gemengd fruit, zabaglione & cantuccini
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Zabaglione (dessert van eierdooiers en wijn)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Zabaglione met bramen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept