Wortelgnocchi met salie en citroenbotersaus

4
55 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en de peen. Snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 25 min. gaar. Giet de aardappelen af en laat 10 min. uitdampen. Stamp fijn met de pureestamper en laat 10 min. afkoelen. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de salie fijn.
  • 2 Splits het ei (alleen eidooier wordt gebruikt). Rasp de kaas. Meng de bloem, ⅔ van de kaas, het citroenrasp, de salie, eidooier, het ei en het zout door de aardappelen en peen. Bestuif je handen en het werkblad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 min. tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukken. Rol uit tot rolletjes van 1½ cm dik. Snijd in stukjes van 2 cm (gnocchi). Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  • 3 Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in porties in 2 min. gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.
  • 4 Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in partjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de gnocchi en het citroensap (1 el per 30 g boter) toe en schep om. Verwarm 1 min. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en serveer de citroenpartjes erbij.

Wortelgnocchi met salie en citroenbotersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes van vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbotersaus
Bekijk recept
Citroenbotersaus (Dr.A.)
0-10 min -
Bekijk recept