Italiaans stoofvlees

6
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.
  • 2 Verhit 1/4 van de olie in een braadpan en bak 1/3 van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.
  • 3 Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
  • 4 Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie en de knoflook zeer fijn en meng met het citroenrasp. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.

Italiaans stoofvlees is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept