Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met water, zout en het laurierblaadje in 20 min. beetgaar.
  • 2 Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak hierin het spek in 5 min. uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de olie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit het karwijzaad 1 min. Voeg de knolselderij en wat peper toe en bak op middelhoog vuur in 15 min. goudbruin.
  • 3 Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Verwarm de zuurkool met de melk op laag vuur, laat niet koken. Leg het uitgebakken spek op de stamppot.

Zuurkool-knolselderijstamppot met Zeeuws spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept