Aardappel preisoep

4
50 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappels en snijd in blokjes en de preien in ringen (bewaar er eventueel een paar voor de garnering). Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en bak de knoflook, preiringen, aardappelblokjes en kerriepoeder een paar minuten aan totdat de prei wat geslonken is. Giet er 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn. Zet de soep weer terug op klein vuur en voeg ongeveer de helft van de garnalen toe. Roer de mosterd en 100 ml creme fraiche door de soep en breng op smaak met wat zwarte peper. Verdeel de soep over 4 borden. Maak de overgebleven creme fraiche wat vloeibaarder met een eetlepel water en trek met een klein lepeltje een mooi rondje in de soep. Garneer in het midden met wat overgebleven garnalen en wat ringetjes prei. Tip: Steek wat sterretjes uit een aantal sneetjes brood en rooster deze in en de oven in een pan krokant en serveer deze bij de soep.

Aardappel preisoep is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

Preisoep
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met quinoa en krokante bacon
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Preisoep met aardappel
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept