Kokosboomstam

1
2 uur-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kokosbiscuit Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem erdoor. Spatel de boter erdoor. Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de kokosrasp en bak het biscuit in de oven in 6-10 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Leg ruim plasticfolie op het aanrecht en leg de plak biscuit, met het bakpapier naar boven, op de folie. Verwijder het bakpapier. Snijd een baan van circa 10 cm van de breedte van het biscuit en houd apart. Mascarpone-kokoscrème Roer de boter met poedersuiker en 4 eetlepels kokosrasp luchtig. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor. Italiaans schuim Klop de eiwitten stijf. Breng water met suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Schenk de siroop bij het eiwit en klop het eiwit tot het taai en bijna koud is. Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Kokosboomstam Hak de chocolade. Bestrijk het biscuit met een laag mascarpone-kokoscrème. Bestrooi met amarenakersen en chocolade. Maak met behulp van de folie een strakke rol van het biscuit, draai de uiteindes is tegengestelde richting aan en knoop ze dicht. Herhaal dit met de achtergehouden baan biscuit en laat de rollen 30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd de kleine rolletjes diagonaal doormidden en prik ze met behulp van cocktailprikkers vast op de bovenkant van de boomstam. Decoreer de boomstam naar eigen inzicht met het Italiaans schuim, rode bessen en de geschaafde chocolade. Brand de boomstam af met een gasbrander. Thema: mooiste taarten

Kokosboomstam is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker