Platte notentaart

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Harde wenerdeeg Kneed de bloem, boter, suiker en het ei tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee.Frangipane Verwarm de oven voor 170 ºC. Maal voor de frangipane het amandelschaafsel zeer fijn met de suiker. Roer de zachte boter erdoor en voeg het ei toe. Meng alles goed erdoor elkaar. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Bak de bodem circa 20 minuten. De vulling moet dan nog niet helemaal verkleurd zijn.Garnering Klop de room met de suiker op en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.Notenmengsel Verwarm de oven op 180 ºC en rooster de pecannoten, walnoten, hazelnoten en amandelen in circa 13 minuten goudbruin. Verwarm de abrikozenjam en meng de pistachenoten, de gekonfijte sinaasappel en de gedroogde cranberries erdoor. Verdeel het notenmengsel over de taartbodem. Bestuif met poedersuiker.

Platte notentaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appel notentaart
105 min
Bekijk recept
Intense notentaart
35 min Gebak
Bekijk recept
Crunchy appel-notentaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Notenschuimtaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept