Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco

4
45 min-
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de frituur tot 160 ºC.Lende Verhit olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kalfslende met een beetje zout en peper. Braad de kalfslende circa 4 minuten per kant. Zet het vuur uit en dek het vlees af met aluminiumfolie. Laat circa 5 minuten rusten. Krokante aubergine Snijd de aubergines in plakken van circa 1 centimeter dik. Breek en kluts de eieren. Breng op smaak met een beetje zout, peper en de basilicum. Wentel de aubergines door het ei en daarna door het paneermeel. Frituur de aubergines in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Tonijnmayonaise Giet de tonijn af. Blender alle ingrediënten, houd een derde van de kappertjes apart voor later met elkaar tot een gladde saus. Houd een derde van de kappertjes apart voor later. Vitello tonnato Meng de rucola met olijfolie en azijn. Halveer en pers de helft van de citroen uit en meng met de rucola. Snijd de tomaten in blokjes en meng met de rucola. Snijd het vlees in flinterdunne plakken en leg ze op een plat bord. Leg in het midden een plak krokante aubergine en leg daarop een beetje salade. Herhaal dit twee maal en eindig met een plak krokante aubergine. Maal tot slot zwarte peper over de toren en verdeel de overgebleven kappertjes er omheen.Dit recept is afkomstig uit de aflevering met Marco Borsato.

Vitello Tonnato al modo di Giovanni e Marco is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti al tartufo (Spaghetti met truffel)
45 min-
Bekijk recept
spaghetti met boursin en crème fraîche ingezonden door marco heijnen
0 min
Bekijk recept
Tournedos Rossini
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade)
30 min-
Bekijk recept
Vitello tonnato
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato van gegrilde kalfsentrecote
1uurwachten- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept