Gekonfijte citroen met pul biber, oranjebloesemwater en in rucolasalade

4
2 uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gekonfijte citroenen met oranjebloesemwater Schep een lepel grof zout in de pot. Snijd de citroenen kruislings in maar niet helemaal door. Schep in iedere citroen een eetlepel grof zout. Vul een pot met citroenen. Gebruik zoveel citroenen tot ze klem in de pot zitten, dat het net past. Voeg een scheutje oranjebloesemwater toe. Draai of klem de pot goed dicht en zet donker en koel weg. Na een maand zijn de citroenen goed. Gebruik altijd alleen de schil en gooi het vruchtvlees weg.Gekonfijte citroenen met pul biber Schep een lepel grof zout in de pot. Snijd de citroenen in plakken. Leg een plak citroen op het zout, daarop weer wat zout en pul biber. Daarop weer een plak citroen, enz. Gebruik zoveel citroenen tot ze klem in de pot zitten, dat het net past. Draai of klem de pot goed dicht en zet donker en koel weg. Na een maand zijn de citroenen goed. Gebruik altijd alleen de schil en gooi het vruchtvlees weg. Rucolasalade met gekonfijte citroen Week de helft van de amandelen circa 10 minuten in een bakje warm water. Pluk de kruiden en meng met de rucola. Halveer de gekonfijte citroen, verwijder de pulp en snijd de helft van de schil in fijne reepjes en de andere helft in grove stukjes. Pers de verse citroen uit. Pureer met de staafmixer de grove stukjes gekonfijte citroen met de niet-geweekte amandelen, de olie, het citroensap en de honing tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout. Laat de geweekte amandelen uitlekken. Meng de salade met de amandelen, de gekonfijte citroenreepjes en wat dressing. Verdeel over een grote platte schaal en verdeel de rest van de dressing erover.TIP: Lekker bij geroosterde kip of vis.

Gekonfijte citroen met pul biber, oranjebloesemwater en in rucolasalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met zalm uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rucolasalade met runderreepjes
10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept