Kersenvlaai

1
2 uur-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vlaaideeg Kneed voor het vlaaideeg de bloem, boter, gedroogde gist, melk, suiker en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Beboter de vlaaivorm en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat de bodem op een rekje afkoelen.Kersenvulling Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met een scheutje kersensap aan tot een papje. Breng 150 ml van het kersensap aan de kook en meng beetje bij beetje het aardappelzetmeelpapje erbij tot het sap yoghurt dik is. Roer door de kersen en schep de kersenvulling op de vlaaibodem.Garneren Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met kartelmondje en spuit rozetten op de kersenvulling. Schaaf met een mes of kaasschaaf schaafsel van de reep chocolade en bestrooi de slagroom ermee.

Kersenvlaai is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Limburgse kersenvlaai
115 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kersenvlaai
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenvlaai met cidersabayon
0 min
Bekijk recept
Monchoutaart
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Limburgse kersenvlaai
115 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kersenvlaai
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenvlaai met cidersabayon
0 min
Bekijk recept
Monchoutaart
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept