Queen of puddings

1
2 uur-
-
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

CustardKlop de eidooiers los met een beetje koude melk. Verwarm de rest van de melk met de boter en de suiker, rasp de citroen en voeg toe. Schenk een beetje warme melk bij de eidooiers. Schenk dit eimengsel bij de warme melk en roer goed door, laat nog even doorwarmen.Snijd de korstjes van boterhammen en snijd het brood in kleine blokjes. Vet de ovenschaal in, verdeel de broodblokjes erover en giet er de custard over. Laat circa 10 minuten staan zodat het brood de custard kan opnemen. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Zet de ovenschaal in een braadslede gevuld met heet water. Giet er zoveel water in zodat de ovenschaal met de onderste helft in het water staat. Bak de custard 30 minuten en laat de custard iets afkoelen.JamKook het fruit met de suiker en verdeel de jam voorzichtig over de afgekoelde custard.SchuimKlop de eiwitten met de suiker in een vetvrije bekken tot pieken en verdeel over de schaal. Bak de taart daarna nog 25 minuten. Serveer warm. 

Queen of puddings is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Engelse Broodpudding (Queen Of Puddings)
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
yorkshire pudding
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Balletjes op Luikse wijze van restaurant Belga Queen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Queen Victoriaschotel
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garlic Queen-saus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Engelse Broodpudding (Queen Of Puddings)
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept