Knolselderijsoep met zure appel

4
2 uur-
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de linzen een nacht in water in de koelkast.Soep Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes van circa 3 centimeter. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de knolselderij toe en laat in circa 5 minuten glazig worden. Blus af met de wijn en laat circa 4 minuten koken. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat circa 15 minuten koken. Schil en snijd de appels in grove blokjes en kook ze circa 5 minuten mee. Pureer fijn met de staafmixer en schenk door een zeef. Schenk de room bij de soep en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Linzen Kook de linzen in circa 15 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitwasemen.Garnering Verwarm een koekenpan en rooster de pistachenootjes circa 2 minuten op hoog vuur en hak de pistachenootjes grof. Snijd de appel in julliene.Serveren Schep een flinke lepel linzen in het midden van het bord. Schenk de soep eromheen. Maak in het midden een nestje van de appel julienne. Strooi de pistachenootjes eromheen. Rasp er als laatste wat sinaasappelschil overheen.

Knolselderijsoep met zure appel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep met linzen en spek
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse knolselderijsoep
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijsoep
60 min-
Bekijk recept