Kersenstreuseltaart

1
2 uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Harde wenerdeeg Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de boter met de suiker, het vanillemerg en het ei tot de suiker is opgelost. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.Kaneelstreusel Maal de volkorenkoekjes tot kruim. Wrijf samen met de bloem, boter, witte basterdsuiker, amandel- en kaneelpoeder tot kruimels. Kersenvulling Hak de walnoten grof en meng met de ontdooide kersen, de suiker en het aardappelzetmeel. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Verdeel de helft van de streusel over de bodem, verdeel daarover de kersenvulling en dek af met de rest van de streusel. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Kersenstreuseltaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker