King Apple

1
15 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin, bakpoeder, suiker, boter, ei, rasp van de citroen en een snufje zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een egaal deeg. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Vet de taartvorm in, bekleed met het deeg en prik de bodem in met een vork. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel daarop de blindbakbonen. Bak de bodem in 20 minuten goudbruin en gaar, verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Zwitserse room Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Giet de banketbakkersroom uit op een plaatje en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel door de banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem. Appels Schil en halveer de appels en haal het klokhuis eruit. Verhit een klontje boter en de honing in een pan en bak de halve appels circa 5 minuten op laag vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de appels afkoelen en leg ze in een cirkel op de Zwitserse room. Schuim Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak. Spuit banen schuim over de Zwitserse room tot aan de appels. Brand het schuim goudbruin af met gasbrander.

King Apple is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstwafel met appel en geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gewonnen of verloren brood in mueslikorst
Lunchgerecht
Bekijk recept
Rosbief in saliesaus met appel en geroosterde groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ginger Strawberry Delight
5 min
Bekijk recept

Salade van King Crab met mayonaise, ansjovis en groene sla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mihoensalade met mango en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstpannenkoekjes
50 min
Bekijk recept
Crab Cakes
Voorgerecht
Bekijk recept