Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette

4
15 min-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

’s Middags voorbereiden OesterzwambonbonPel en snipper de sjalotten en knoflook ragfijn. Fruit glazig in olijfolie in circa 2 minuten. Haal de stelen van de kastanjechampignons. Snijd de champignons in blokjes. Snijd de oesterzwammen in repen en daarna in kleine stukjes. Voeg de champignons en oesterzwammen toe aan de pan met sjalot en verwarm tot al het vocht is verdampt. Blus af met witte wijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Laat circa 4 minuten afkoelen. Pluk en hak intussen de bladpeterselie ragfijn en meng samen met de zure room door het oesterzwammengsel. Spreid per ‘bonbon’ 2 plakken Serranoham uit op een vel plasticfolie. Schep in het midden een lepel oesterzwamvulling en vouw er de ham over. Vorm de folie eromheen en draai tot een strak balletje (’bonbon’). OlijvenvinaigretteHak de olijven met de hand of een keukenmachine fijn. Spoel de kappertjes af onder koud water, laat uitlekken en hak grof. Meng de olijvenpuree met aceto balsamico en olijfolie. Snijd de bieslook in stukjes van 0,5 centimeter en voeg samen met de kappertjes toe aan de vinaigrette. ’s Avonds afmaken Schil de appels. Schil daarna op dezelfde manier door, zodat er een lange appel’sliert’ ontstaat. Opmaak bordBreng de appelsliert terug in de vorm van de appel en leg op het bord. Leg er een beetje frisée en veldsla in. Haal het plasticfolie van de ‘oesterzwambonbon’ en leg de bonbon in de appelschil. Lepel er de olijvenvinaigrette langs. Dit gerecht hoort bij het menu Easy Going.  Spaanse witte wijn van de Macabeo druif In de Spaanse Pyreneeën staan de wijnstokken van de Macabeo druif die de smaakmaker is voor deze frisse witte Spaanse wijn. Daarnaast is deze druivensoort ook de belangrijkste druif in Cava, de bekende mousserende wij uit Spanje. De Tra Montana-wind blaast de stokken koel en zorgt dat deze wijn veel frisheid heeft met een heerlijk zuurtje. En dat zorgt ervoor dat deze wijn zo lekker combineert met de heerlijke zuren van de Granny Smith appel en vinaigrette in het gerecht. Als er geen Spaanse “stille” Macabeo voorhanden is, is een droge Riesling of (niet op houtgelagerde!) Chardonnay een goed alternatief. door Corria Houthuizen  

Oesterzwambonbon met olijvenvinaigrette is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Penne met spinazie en fruits de mer
30 min-
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met zuurkool
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en g
0 min
Bekijk recept
Gebakken kabeljauw met zuurkool, aardappelsaus en
0 min
Bekijk recept